Turgutlu 1. Organize Sanayi Bölgesi 2023 Yılı Bilgilendirme Toplantımızı OSB Müteşebbis Heyeti, Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu ve OSB de bulunan firmaların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdik.

Toplantımıza Turgutlu Kaymakam Selami KAPANKAYA, Turgutlu Belediye Başkanı ve OSB Müteşebbis Heyet Başkan Vekili Çetin AKIN, Turgutlu OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Hami ÖZER, OSB Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyet Üyelerimiz ile Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı.

OSB Yönetim Kurulu Başkanımız Hami ÖZER toplantının açılışında Katılımcılara hitaben yapmış olduğu konuşmasında;

“EPDK tarafından 2023 yılı için belirlenen elektrik dağıtım bedelini Türkiye genelinde belirlenmiş en uygun 8. Elektrik dağıtım bedeli olarak onaylattırdık. Bedelin bu şekilde belirlenmesi sanayicilerimizin az da olsa üretim maliyetine katkı sağladı.

Bakanlık kredisiyle yaptıracağımız Atıksu Arıtma Tesisi projemiz Bakanlık nezdinde inceleme aşamasında olup, bu süreç en kısa sürede tamamlanarak ihalesi Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilecektir.

Genişleme alanımızın parselasyon çalışmaları tamamlandı. Siz değerli sanayicilerimize şunu açıkça belirtmem gerekir ki; bu işlemlerin uzun sürmesinin başlıca sebeplerinden biri de 1999 yılından beri devam eden kamulaştırma süreçleri ve dolayısıyla hukuki süreçlerdir.

Genişleme alanımızda yapılacak olan altyapı ve yol inşaatı projelerinin ihalesi tamamlandı; en kısa sürede altyapı inşaat projeleri hazır hale getirilecektir.

Altyapı ve yol inşaatı ihalesi yapılıp; parsellerin istinat duvarları, altyapı ve parsel tesviyeleri tamamlanarak, en kısa sürede arsaların tahsise hazır hale getirilmesi planlanmaktadır.

Bölgemizce Bakanlıktan talep edilen 281 hektar ilave alan başvurumuzun son aşaması olan yer seçimi kesinleşmesi süreci tamamlanmak üzeredir. Sürecin sonuna gelinmiş olup, Bakanlığımızdan kesinleşme yazısını beklemekteyiz.” dedi.